Plombe Cluj

Plombe Cluj

Prima manifestare a unei carii dentare este o mică pată pe smalţul demineralizat al suprafeţei dintelui, de cele mai multe ori ascunsă vederii. Acest proces distructiv se răspândeşte în partea mai moale, mai sensibilă, de sub smalţul dentar (dentina). Cariile atacă şi rădăcinile dinţilor, în cazul în care acestea sunt expuse în urma retracţiilor gingivale.
O dată caria apărută, va continua să se mărească dacă nu este plombată.

Înainte de a face obturația dentară (plomba), zona tratată trebuie dezinfectată.

Tipuri de plombe dentare

Plombe de amalgam – plombele de amalgam (numite uneori „plombe argintii”) sunt un amestec de mercur lichid si bucati mici de argint sau alte metale, cum ar fi cupru, staniu si zinc

Plombe din rasini compozite – Rasinile compozite sunt un amestec plastic de culoarea dintelui umplut cu sticla (dioxid de siliciu).

Inlay-uri si Onlay-uri din portelan – Avantajele reale au fost obtinute in laborator prin procesarea plombelor albe de portelan numite inlay sau onlay. Ele sunt frumoase, rezistente si de lunga durata. Pretul este similar cu cel al inlay-urilor sau onlay-urilor din aur. Ca multe alte lucruri in viata, cu cat sunt mai valoroase, cu atat sunt mai costisitoare, dar ele merita cu adevarat daca doriti plombe solide, albe, in locul metalului inestetic.

Plombe dentare din compozit

Rasinile compozite sunt un amestec plastic de culoarea dintelui umplut cu sticla (dioxid de siliciu). Compozitele nu sunt utilizate doar pentru restaurarea cariilor, ci, de asemenea, sunt utilizate si in imbunatatirea cosmetica a danturii prin schimbarea culorii dintilor sau prin remodelarea dintilor deformati. Nu este cunoscut nici un risc in privinta sanatatii prin aplicarea plombelor compozite. Plombele din rasini compozite au fost create ca o alternativa la plombele din metal traditionale. Plombele dintilor colorate astfel incat sa arate ca dintii naturali sunt cunoscute ca plombe din rasini compozite si sunt realizate din rasini dentare din plastic. Plombele din rasini compozite sunt rezistente, durabile si create pentru un zambet cat mai natural.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.